söndag, januari 28, 2007

Faithful: 2 min - tur och retur


Igår var det till att gå upp ganska tidigt, ingen sovmorgon här inte... Jag skulle med tåget 08.03 för att sen ta buss från Klarabergsgatan ut till Berwaldhallen. Mycket folk på bussen och de flesta var körsångare som skulle dit och sjunga.

Det var uppdelat till två konserttillfällen. I konsert klockan 18.00 och en kl 20.00. Jag sjöng den senare tiden. Gästartister: Mr Carl Hall, Louise Hoffsten och Marika Lagerkrantz. 50 kr av konsertbiljetten gick direkt till Ersta diakoni till stöd för kvinnor utsatta för våld och hot. Det är en bra sak att stödja tycker jag och en osynlig grupp i samhället. För att inte tala om alla barn som blir vittnen till våld och hot eller själva är direkt eller indirekt utsatta.

Jag hittade en länksida till en mängd olika organisationer och annat mot våld, barnpornografi, sexhandel, incest, misshandel och mobbing mm. Kolla in den! Här är länken ---> Klicka här!

Jag träffade körkompisarna i foajén och vi gick in och satte oss i stora salen. Vi värmede upp lite grann och sen var det övning från morgon till kväll. Mr Carl Hall från Atlanta, USA var där och en del andra kända personer i körsammanhang. Lasse Axelsson, Anki Spångberg och hennes rocksyster syster Charlotta Ollward. De ledde oss igenom de olika låtarna vi övat på sen vi fått vår övningscd. Jag har ju sjungit för full hals nere i arkivet på jobbet men det räckte inte riktigt för en del låtar kunde jag bara på ett ungefär. Fast det var kanske 3 eller 4 av 7 låtar som jag kunde bra.

Vi var alltså 1800 körsångare som sjöng i Berwaldhallen. 1800 människor! Det är vansinnigt mycket människor det.


Hanna i kören hade förbokat plats (och vi beställde mat under pausen), på ett ställe vid Karlaplan oh det var tur det för det blev snabbt fullt. Vi var först in och eftersom vi redan beställt vår mat och de visste ungefär när vi skulle komma så fick vi födan på studs. Stället var snabbt proppat med människor.

Hela dagen igår hade vi tur med bussarna. De kom precis när vi ställt oss där, vi behövde inte vänta alls. Och det var 2 min väntetid. Alltid. Märkligt alltså. Och turen har hållit i sig hela dagen idag också. Jag åkte hem till U och hjälpte honom att städa sin lägenhet. Det skulle vara visning där klockan 15.30. Han var ute igår kväll och det lev väl något lite för mycket för han var lite sliten idag. Så därför kom Karin - the städsquad till undsättning! Haha! :)

Under tiden när mäklaren hade visningen gick vi till Mc Dånald's i Globen.

Jag åkte tillbaka hem och både vid tvärbanan och t-banan från Liljeholmen var det ca 2 min väntetid. Igen.

Jag säger då det, ibland har man flyt!

/K

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Hem